A körültekintő topmenedzser nem bízza a véletlenre méregdrága autójának megóvását. Az intelligens fedélzeti kamera rögzíti az utazás közben történt valamennyi eseményt, így baj esetén lesz pártatlan tanú.

Nagyobb baleseteknél, valamint a kisebb, de annál tekintélyesebb károkat okozó koccanásoknál egyaránt komoly bizonyítékul szolgál a videófelvétel a rendőrségen vagy a biztosítónál. Közeledik a tél, a fagyos időben egyre több kátyú jelenik meg az utakon. Ha egy ilyennel való váratlan találkozás súlyos károkat okoz autónkban, szintén hagyatkozhatunk kameránk felvételére, amikor kártérítésért folyamodunk. Rögzíthetők az eszközzel a közveszélyes és rosszindulatú autóstársak akciói is, az indexelés nélküli, kiszámíthatatlan sávváltások, az erőszakos nyomulás, a satufékes bosszú.

 

-
 

 

Különösen hasznos lehet a videózás támadás esetén, amikor valaki úgy érzi, elégtételt kell vennie vélt sérelmeiért, vagy a menő autó megrongálásával kívánja kiélni frusztrációját. Vita esetén megsemmisítő hatással van a vétkes félre a videó megtekintése. Ha pedig mi vagyunk a hibásak, a törvény szerint magunk ellen nem kell tanúskodnunk, ilyenkor egyszerűen elsüllyeszthetjük a felvételt. És leszűrhetjük a tanulságokat, hogy a jövőben elkerüljük a hasonló helyzeteket.

Készíthetünk videót a teljes útról, vagy választhatjuk azt a lehetőséget, hogy a kamera egy megadott gyorsulási érték elérésekor, például hirtelen fékezéskor, vagyis vészhelyzetben kapcsolódjon be. A mellékelt szoftver és a beépített gps-vevő lehetővé teszi, hogy az úti videó lejátszásakor megjelenő térképen nyomon kövessük, merre haladtunk. Láthatjuk a gyorsulás- és sebességértékeket is. Ha a rendőrség gyorshajtás miatt akar megbírságolni, ellenőrizhetjük, hogy a kérdéses időpontban milyen sebességgel haladtunk. Ugyancsak jó hasznát vehetjük ennek a szolgáltatásnak, ha azzal vádolnak meg, hogy egy balesetet vagy koccanást a megengedettnél nagyobb sebességünk okozott.

 

Cikk nyomtatása

Példamutató ökodizájn

2014. 12. 27.
A közelmúltban a spanyolországi Zamorában átadott, privát üzemeltetésű idősek otthonaként működő intézménynek – kiemelkedő építészeti értékének köszönhetően – hamar híre kelt. A mezőgazdasági övezetbe tökéletesen illeszkedő épület a fiatal, és máris szakmailag méltán elismert tehetségű madridi épít...

Szezám, tárulj!

2014. 12. 12.
Pár éve a kényelem csimborasszójának számított, ha az ember távirányítóval, egy pittyentéssel tudta nyitni a kerti és a garázskaput. A modern ember azonban már ezt is az okostelefonjáról intézi.

A mobilfizetés forradalma?

2014. 12. 05.
A nemrég debütált új iPhone készülékek legnagyobb vívmánya valójában nem a készülék, hanem az új szolgáltatás, az Apple Pay bevezetése. Nfc alapú fizetéssel már sokan próbálkoztak, a legtöbb okostelefonban van is ilyen chip, de a funkciót még csak kevés helyen lehet kihasználni.

Zökkenőmentes partnerváltás

2014. 12. 10.
Alapos előkészület után alig több mint három hónap alatt cserélte le korábbi informatikai üzemeltető partnerét Magyarország egyik legnagyobb energiaszolgáltatója.

Ultrahanggal működik az okos chip

2014. 12. 05.
Egy vezeték és elem nélküli készülék lehet az orvosi informatika következő nagy dobása. A prototípus már elkészült, működik is.