Nem kell feltétlenül minden apró információért a brókert zaklatni, erre találták ki a pénzügyi és befektetési portálokat. Egy ponton túl azonban jobb, ha felhívjuk személyes befektetési tanácsadónkat.

Teljesen természetes igény egy befektető részéről – pláne, ha milliókat forgat –, hogy tájékozott legyen a tőzsde, illetve a piaci és a pénzügyi események, hírek világában, illetve nagyjából meghatározhassa befektetései irányát. Ma, az internet világában erről szakportálok gondoskodnak, amelyek megkísérlik átfogni a befektetéseket befolyásoló összes határterületet. Ám egy bizonyos határon túl már nem helyettesíthetik a pénzügyi (befektetési) tanácsadót.

 

-
 

 

Ami van…

A portálok szinte mindegyikén nyomon lehet követni a napi részvénykereskedelmet – ez leginkább a tőzsdékre és a brókercégekre vagy az önálló befektetési portálokra jellemző. A legnagyobb oldalakon a kezdő befektető éppen úgy megtalálja az őt érdeklő pénzügyi-gazdasági információkat, mint a profi pénzvadász. A kezdőket fogalommagyarázat, a haladókat elemzés segíti, az öreg rókák tapasztalataiból pedig fórumokon, blogokon tanulhatunk.

A jövendő és reménykedő befektető az oldalak folyamatos és célirányos böngészésével megtudhatja, hogy egyes befektetési termékekről mi az általános vélekedés, s kialakíthatja elképzelését saját portfóliójáról.

 

… és ami nincs

Mivel azonban minden befektetés egyéni, ezért testre szabott tanácsot nem tud adni egyetlen portál sem. A döntő lépés megtételéhez így olyan emberre van szükség, aki napi szinten benne van a folyamatokban, s érzi a piac minden rezdülését. Vagyis amíg a portál az általános, a tanácsadó a konkrét.

Egy portál helyettünk nem tud mérlegelni sem, s ha ad is általános tanácsokat, nem tudjuk, bízhatunk-e bennük. Ez a bizalom csak személyes kapcsolattal alakulhat ki – az is csak idővel, esetleg több váltás után – a befektető és tanácsadója között. Nem beszélve, hogy kereskedni csak a brókernek (illetve cégének) van joga.

 

Cikk nyomtatása

Példamutató ökodizájn

2014. 12. 27.
A közelmúltban a spanyolországi Zamorában átadott, privát üzemeltetésű idősek otthonaként működő intézménynek – kiemelkedő építészeti értékének köszönhetően – hamar híre kelt. A mezőgazdasági övezetbe tökéletesen illeszkedő épület a fiatal, és máris szakmailag méltán elismert tehetségű madridi épít...

Szezám, tárulj!

2014. 12. 12.
Pár éve a kényelem csimborasszójának számított, ha az ember távirányítóval, egy pittyentéssel tudta nyitni a kerti és a garázskaput. A modern ember azonban már ezt is az okostelefonjáról intézi.

A mobilfizetés forradalma?

2014. 12. 05.
A nemrég debütált új iPhone készülékek legnagyobb vívmánya valójában nem a készülék, hanem az új szolgáltatás, az Apple Pay bevezetése. Nfc alapú fizetéssel már sokan próbálkoztak, a legtöbb okostelefonban van is ilyen chip, de a funkciót még csak kevés helyen lehet kihasználni.

Zökkenőmentes partnerváltás

2014. 12. 10.
Alapos előkészület után alig több mint három hónap alatt cserélte le korábbi informatikai üzemeltető partnerét Magyarország egyik legnagyobb energiaszolgáltatója.

Ultrahanggal működik az okos chip

2014. 12. 05.
Egy vezeték és elem nélküli készülék lehet az orvosi informatika következő nagy dobása. A prototípus már elkészült, működik is.