Idegtépő hajsza idehaza a tökéletes otthon megtalálása. Különösen üzletembereknek, akiknek extra igényeihez nem alkalmazkodnának a tulajdonosok. Pedig a legtöbb „prémium kategóriás” ingatlanra valóban ráférne a korszerűsítés, ráadásul értékesítésüket az ingatlanpiac hanyatlása sújtja. Csak áron alul lehetne megválni tőlük, ezért inkább kiadják azokat.

Rangos multikatonák és sikeres vállalkozók igazi prémium ingatlanokba akarnak beköltözni. Ebből Magyarországon nagyon kevés van. A 20 évvel ezelőtti koruknak megfelelő minőségű „paloták” már nem elégítik ki az igényes bérlőket. A hosszú távra tervező érdeklődők ezért drága változtatásokat kérnek a tulajdonosoktól. Szívük szerint átépíttetnék a konyhát, kicserélnék a burkolatokat, sőt, részletesen megszabnák, hogy milyen bútorok kerüljenek a kiadó ingatlanba.

 

-
 

 

Hiperigények

Topvezetői berkekben a legfontosabb az ingatlan elhelyezkedése, a csúcskategóriás házhelyek kizárólag a XII., I., II, II./A kerületekben lehetnek. Kényes ügy az alapterület; nem jó pont, ha az ingatlan használható területe eltér a „bruttó” értéktől. A tágas élettér érzetét sok-sok fürdős hálószoba, szép konyha, hatalmas terasz és panoráma adhatja meg. Csöndes, nyugodt és exkluzív otthonra van szükség. A topmenedzser nem szereti, ha rálátnak a szomszédok, amikor egy hajtós nap után a teraszán félmeztelenül akar borozni.

A Magyarországon dolgozó külföldi menedzserek drága, idegen nyelvű iskolákba járatják gyermekeiket – az intézmény közelsége megkönnyítheti a választást. Közlekedés szempontjából nagyon háklisak, kerülik a meredek utcákat és hegytetőket.

 

Korlátok közt

Internetes keresgéléssel kezdődnek a bonyodalmak. Már ekkor félrevezetik az érdeklődőket, akik megnyugszanak a weboldalankénti 25 ezer hirdetés látványától. Tévesen hiszik, hogy van idejük morfondírozni, ugyanis az interneten árult ingatlanoknak csupán töredéke felel meg a vállalatvezetők igényeinek. Gyorsan gazdára is találnak a legjobb birtokok, de sikerüket a piaci helyzet diktálja. Válságban van az ingatlanpiac, a tulajdonosok pedig nem most jöttek le a falvédőről, hogy áron alul értékesítsék tulajdonaikat. Ebben az időszakban mindenki csak kiadni szeretne, és még a bérlések terén tapasztalható hatalmas árzuhanást is el kell tűrni. A módos bérlő így jobban jár, pénzét jövedelmező üzletbe fektetheti. Négyezer euró helyett manapság csak ezret fizet egy álomotthonért, de számára sem mindegy az ár, hiszen a válságot túlélő cégek a korábbiaknál szerényebb büdzsével gazdálkodhatnak.

 

Társasan a parkban

A jól kereső, fiatal menedzserek előnyben részesítik az új építésű társasházakat, maximum nyolc-tíz lakással. A wellnessparkok magas rezsivel ugyan, de alapból biztosítják a fiatal titánok extra elvárásait. Az uszoda, a szauna és a konditerem kötelező elemek. Szoláriummal, sókamrával, fallabdapályával, asztalitenisszel és napozókerttel még vonzóbbá lehet tenni a helyet.

Mint a hímes tojással

A harcedzett topmenedzser és a makacs tulaj között ingoványos az út, ezen kell az ingatlanközvetítőnek közlekednie. Különleges bánásmódban kell részesítenie a cégvezéreket, rugalmasan kell alkalmazkodnia szűkös időbeosztásukhoz. „Az együtt töltött idő során résen kell lennem, ügyfelem bizalmába kell férkőznöm” – sorolta a kulisszatitkokat a boardnak Horváth Péter, a Palace Ingatlan Csoport vezető bérbeadó referense. A szakember őszinte reakciókból építkezik, minél közvetlenebb viszonyt igyekszik kialakítani partnerével. Ha alaposan kiismerte az érdeklődő igényeit, célirányosan keresheti a végső megoldást. Nem fér bele, hogy ugráltassa a menedzsereket, mert elveszítheti nehezen megszerzett hitelét. Jól tudja, hogy egy „régimódi”, határozott kézfogás a döntéshozó részéről többet jelent a foglalónál.

 

Cikk nyomtatása

Példamutató ökodizájn

2014. 12. 27.
A közelmúltban a spanyolországi Zamorában átadott, privát üzemeltetésű idősek otthonaként működő intézménynek – kiemelkedő építészeti értékének köszönhetően – hamar híre kelt. A mezőgazdasági övezetbe tökéletesen illeszkedő épület a fiatal, és máris szakmailag méltán elismert tehetségű madridi épít...

Szezám, tárulj!

2014. 12. 12.
Pár éve a kényelem csimborasszójának számított, ha az ember távirányítóval, egy pittyentéssel tudta nyitni a kerti és a garázskaput. A modern ember azonban már ezt is az okostelefonjáról intézi.

A mobilfizetés forradalma?

2014. 12. 05.
A nemrég debütált új iPhone készülékek legnagyobb vívmánya valójában nem a készülék, hanem az új szolgáltatás, az Apple Pay bevezetése. Nfc alapú fizetéssel már sokan próbálkoztak, a legtöbb okostelefonban van is ilyen chip, de a funkciót még csak kevés helyen lehet kihasználni.

Zökkenőmentes partnerváltás

2014. 12. 10.
Alapos előkészület után alig több mint három hónap alatt cserélte le korábbi informatikai üzemeltető partnerét Magyarország egyik legnagyobb energiaszolgáltatója.

Ultrahanggal működik az okos chip

2014. 12. 05.
Egy vezeték és elem nélküli készülék lehet az orvosi informatika következő nagy dobása. A prototípus már elkészült, működik is.