Az abszolút mobil, mindig rohanni kénytelen menedzserek két fő segítőtársa az autó és a mobilkommunikáció. Ez utóbbinak két trendi eszköze az okostelefon és a mind nagyobb teret nyerő tablet.

A három dolog (menedzser, autó, mobileszköz) integrációjában a menedzsernek van a legkönnyebb dolga: őt nem kell konfigurálni, abszolút automatikusan működik, minden problémát megold, továbbá alkalmazkodóképes. Miért ne gondolhatná joggal (?), hogy a másik kettő is ugyanígy viselkedjen. Ugyanis ha az embernek több kütyüje van, akkor elvárja, hogy a szolgáltatásokat mindegyiken tudja használni. Erre pedig tényleg a legjobb hely az autó.

 

-
 

 

Ma még a tabletet kiegészítő eszközként vesszük a mobiltelefon mellé. Egy amerikai mobilos guru szerint igazi áttörést akkor érnek el a táblagépgyártók, ha a termékükben lesz mobilinternet és hang alapú kommunikáció is. A szakértő addig is szükségesnek tartja a táblagépek erősebb integrációját az okostelefonnal. Ha másért nem, hát azért, hogy az utazó vezérigazgató kényelmét szolgálja az autóban, amikor az a telefonra érkező hívásokat az audiovizuális konzol szerepét betöltő táblagépen veszi fel.

Ráadásul a tabletek mérete is alkalmas a műszerfal szerepéhez, s aki akarja, évente cserélgetheti a legújabb technológiai mániáknak megfelelően – míg a beépített konzol cseréje csak igen nehézkesen oldható meg. Vagy egyáltalán nem, hiszen külön nem kapható, és az új verzió csak az új autómodellel jön ki esetleg. Persze, a tablet nem csak kommunikációra használható, ugyanis a jelenlegi trendi gépekben már alapkiépítésben benne van a zene, a videó és a navigáció.

Így lesz a tabletből telematikai platform – akár hangvezérléssel – sok alkalmazással és mobiltelefonos integrációval. Az egyik nagy autógyártó beépített, érintőképernyős táblagépe a kormányra szerelt gombokkal is működtethető, s az okostelefonos szolgáltatások mellett az autó műszaki állapotával kapcsolatos adatokat is le lehet rajta kérdezni. Sőt az sem ördöngösség, hogy a rohanó menedzser útközben foglal időpontot a szervizben.

 

Cikk nyomtatása

Példamutató ökodizájn

2014. 12. 27.
A közelmúltban a spanyolországi Zamorában átadott, privát üzemeltetésű idősek otthonaként működő intézménynek – kiemelkedő építészeti értékének köszönhetően – hamar híre kelt. A mezőgazdasági övezetbe tökéletesen illeszkedő épület a fiatal, és máris szakmailag méltán elismert tehetségű madridi épít...

Szezám, tárulj!

2014. 12. 12.
Pár éve a kényelem csimborasszójának számított, ha az ember távirányítóval, egy pittyentéssel tudta nyitni a kerti és a garázskaput. A modern ember azonban már ezt is az okostelefonjáról intézi.

A mobilfizetés forradalma?

2014. 12. 05.
A nemrég debütált új iPhone készülékek legnagyobb vívmánya valójában nem a készülék, hanem az új szolgáltatás, az Apple Pay bevezetése. Nfc alapú fizetéssel már sokan próbálkoztak, a legtöbb okostelefonban van is ilyen chip, de a funkciót még csak kevés helyen lehet kihasználni.

Zökkenőmentes partnerváltás

2014. 12. 10.
Alapos előkészület után alig több mint három hónap alatt cserélte le korábbi informatikai üzemeltető partnerét Magyarország egyik legnagyobb energiaszolgáltatója.

Ultrahanggal működik az okos chip

2014. 12. 05.
Egy vezeték és elem nélküli készülék lehet az orvosi informatika következő nagy dobása. A prototípus már elkészült, működik is.