Bűvös fogalom a mosoly. A kellemes megjelenés alapja, az üzleti életben extra jelentősége lehet. Egy-egy tárgyalásnál – rábeszélésnél – aduásznak bizonyulhat, és szerencsére megvásárolható. Akár az olyan pici országokban is, mint a magyar, ahol a fejlett nemzetekhez képest sokkal olcsóbb, de magas színvonalú fogászati ellátáshoz lehet jutni.

-
 

 

Minden topmenedzser szabályos, hófehér fogsorra vágyik. Ezért nem verik a fogukhoz a garast, ha a szépségről van szó. A fúró hangjától és az ultrahangos csontvágó látványától ugyan a prémium páciensek is erősen belemarkolnak a szék karfájába, a végeredmény azonban kárpótolja őket.

Határtalanok a lehetőségek, a fogak színe és formája is megváltoztatható. Lehet egyesével lecsiszolni és implantátumokkal ékesíteni, alig láthatóan szabályozni, vagy akár ragyogóan fehérré varázsolni. „Létezik egy megoldás, amely mindhármat kiváltja, ez pedig a porcelán héj” – vázolta az itboardnak dr. Birtalan Szilárd, a Királydent Fogászati Center szakorvosa. Szerinte a híres hollywoodi mosolyok nagy része ennek a technikának köszönhető.

 

Gépek forradalma

Bár a praxis számára is hasznosnak bizonyul az informatika, ereje jobban megmutatkozik a fogászati ipar egy másik szegmensében. A laboratóriumi kivitelezések – a fogtechnika, a fogpótlás – során hatványozottan jelentkezik a technológia emberi munkaerőt tehermentesítő szerepe, a korszerű megoldások lerövidítik az átfutási időket.

Full szerviz

Magyarország úttörő volt a fogturizmus terén, jelenleg a szakma fellegvárának minősül. „Először a nyugati országrészben volt népszerű az osztrák betegek ellátása, azonban az EU-csatlakozás és a fapados repülőjáratok megjelenése megnyitotta az utat a világ felé” – mondta lapunknak Szakonyi Gábor, a Vezető Magyar Fogászati Rendelők Egyesületének alelnöke és a VitalEurope „Smile Company” ügyvezetője. Kifejtette: a külföldi ügyfelek fogászati ellátásért maximum három órát szeretnek utazni, ezért az amerikai és orosz kapcsolatok ritkábbak. Magyarország jó helyen van ahhoz, hogy a hosszabb kezelések lefolytatásához több alkalommal meg lehessen jelenni a rendelőben.

Tapasztalatok szerint a fogturisták jól költekező vendégek, általában családostul érkeznek. Míg a szakemberek a papa fogán dolgoznak, a család többi tagját az erre specializált cégek turisztikai programokkal szórakoztatják.

„Nemcsak a kezelésért jönnek, a rendelők teljes szolgáltatáspalettát nyújtanak” – folytatta Szakonyi Gábor. – „A vendégek nemcsak a fogászatban igénylik a magas színvonalat, nívós szállodában laknak, étteremben esznek, vásárolnak, vakációként élik meg az idehaza eltöltött időt” – mondta. A háttérszolgáltatásokat nyújtó társaságok mind részesülnek az üzletből.

 

Fontosak a honfitársak is

Ha egy fogorvosi rendelő kizárólag a külföldi páciensekre alapoz, könnyen pórul járhat. Egy fogturizmussal foglalkozó cég akár három hét alatt is csődközeli állapotba kerülhet, ha nincs ügyfél. Amikor az izlandi vulkánkitörések miatt leállt a nemzetközi légiforgalom, a cégek az anyagrendelések leadásának, valamint az ügyfelek távol maradásának kombinációjára tönkremenéssel reagáltak. Számos magyar rendelő ezért az itthoni betegeket is kiszolgálja.

Ügyfélvadászat

Nagy szerepe van az internetnek a fogturizmus sikerében. A leendő ügyfelek java része így ismerkedik a lehetőségekkel. Megismerkedhetnek leendő kezelőorvosukkal, virtuálisan körbejárhatják a rendelőt. Az online megjelenésben kiemelt szerepe van a Google AdWords szolgáltatásnak, valamint a keresőoptimalizálásnak, ezekre külön cégeket bíznak meg a vállalkozók.

Világviszonylatban is jó a magyar fogorvosok híre, szakmailag zavarba hozhatatlanok. Innovatív megoldásokat alkalmaznak, folyamatosan képben vannak a legújabb fejlesztésekkel. Meg is vásárolják azokat, a magyar fogászati ökoszisztéma jól működik, a fogturizmus dübörög. Ezért hangzott el állami berkeken belül többször is, hogy a fogászat a magyar gazdaság húzóágazata lehet.

 

Cikk nyomtatása

Példamutató ökodizájn

2014. 12. 27.
A közelmúltban a spanyolországi Zamorában átadott, privát üzemeltetésű idősek otthonaként működő intézménynek – kiemelkedő építészeti értékének köszönhetően – hamar híre kelt. A mezőgazdasági övezetbe tökéletesen illeszkedő épület a fiatal, és máris szakmailag méltán elismert tehetségű madridi épít...

Szezám, tárulj!

2014. 12. 12.
Pár éve a kényelem csimborasszójának számított, ha az ember távirányítóval, egy pittyentéssel tudta nyitni a kerti és a garázskaput. A modern ember azonban már ezt is az okostelefonjáról intézi.

A mobilfizetés forradalma?

2014. 12. 05.
A nemrég debütált új iPhone készülékek legnagyobb vívmánya valójában nem a készülék, hanem az új szolgáltatás, az Apple Pay bevezetése. Nfc alapú fizetéssel már sokan próbálkoztak, a legtöbb okostelefonban van is ilyen chip, de a funkciót még csak kevés helyen lehet kihasználni.

Zökkenőmentes partnerváltás

2014. 12. 10.
Alapos előkészület után alig több mint három hónap alatt cserélte le korábbi informatikai üzemeltető partnerét Magyarország egyik legnagyobb energiaszolgáltatója.

Ultrahanggal működik az okos chip

2014. 12. 05.
Egy vezeték és elem nélküli készülék lehet az orvosi informatika következő nagy dobása. A prototípus már elkészült, működik is.