„Havi egymilliárd felhasználó nem tévedhet” – gondolhatták a GE szakemberei, amikor úgy döntöttek, hogy Smallworld térinformatikai platformjuk közművállalati rendszerébe integrálják a Google Maps-et.

A térinformatikai megoldások fontos felhasználói a közművállalatok, amelyeknek minden pillanatban tudniuk kell(ene), hogy elektromos, gáz-, távközlési vagy bármilyen vezetékeik és az ahhoz tartozó berendezések hol találhatók. Ehhez rendelkezésre is állnak jobb-rosszabb, frissebb vagy elavultabb, de gyakorlatilag már mindenütt digitális közműtérképek, ám azok megjelenítési és adatelemzési képességei gyakran nem igazán nevezhetők jónak.

 

-
 

 

Ezen akar segíteni a GE, amikor a Google-térképek adatait integrálja a Smallworld szoftver villamos ipari, telekommunikációs és gázipari alkalmazásaiba. Az együttműködésnek köszönhetően a közművállalatok a GE programcsomagjának segítségével hatékonyabban jeleníthetik meg és elemezhetik adataikat. Az együttműködés részeként a GE olyan webes, mobil- és asztali alkalmazásokat fejlesztett ki, amelyek integráltan tartalmazzák a Google gazdag térképészeti tartalmait. Így például a GE elosztásvezérlő és áramszünet-jelző szoftvere is ezeket az adatokat használja fel a villamos hálózatok működésének szabályozásához, a helyszíni kiszállást végző szakemberek munkáját pedig az Android platformra írt alkalmazások segítik, mindenütt elérhető térképi adatokkal.

A Google-integráció azonban nem csak a közművállalatok dolgozóinak életét könnyítheti meg. Mivel a Google-térképek használata és a velük való tájékozódás szinte minden internethasználó számára ismerős, a cégek saját ügyfeleiket, fogyasztóikat is könnyen, egyszerűen tájékoztathatják a térképeken olyan fontos információkról, mint például egy tervezett áramszünet időpontja vagy egy hálózati kimaradás elhárításának várható ideje. (A GE Smallworld térinformatika-portfólió nem keverendő össze a Smallworlds.com nevű, 2,5d virtuális világot nyújtó közösségi portállal… – a szerk.)

Cikk nyomtatása

Példamutató ökodizájn

2014. 12. 27.
A közelmúltban a spanyolországi Zamorában átadott, privát üzemeltetésű idősek otthonaként működő intézménynek – kiemelkedő építészeti értékének köszönhetően – hamar híre kelt. A mezőgazdasági övezetbe tökéletesen illeszkedő épület a fiatal, és máris szakmailag méltán elismert tehetségű madridi épít...

Szezám, tárulj!

2014. 12. 12.
Pár éve a kényelem csimborasszójának számított, ha az ember távirányítóval, egy pittyentéssel tudta nyitni a kerti és a garázskaput. A modern ember azonban már ezt is az okostelefonjáról intézi.

A mobilfizetés forradalma?

2014. 12. 05.
A nemrég debütált új iPhone készülékek legnagyobb vívmánya valójában nem a készülék, hanem az új szolgáltatás, az Apple Pay bevezetése. Nfc alapú fizetéssel már sokan próbálkoztak, a legtöbb okostelefonban van is ilyen chip, de a funkciót még csak kevés helyen lehet kihasználni.

Zökkenőmentes partnerváltás

2014. 12. 10.
Alapos előkészület után alig több mint három hónap alatt cserélte le korábbi informatikai üzemeltető partnerét Magyarország egyik legnagyobb energiaszolgáltatója.

Ultrahanggal működik az okos chip

2014. 12. 05.
Egy vezeték és elem nélküli készülék lehet az orvosi informatika következő nagy dobása. A prototípus már elkészült, működik is.