Különösen Dél-Amerika, Afrika és Oroszország egyes térségeiben viszik a páncélautókat, mint a cukrot. Pláne, ha a járgány védelmi szintje VR6 besorolású, amely robbanószerkezetek ellen is megoltalmaz.

A politikusban, milliomosban és maffiózóban egy közös dolgot biztosan találunk: félnek, hogy foglalkozásuk miatt a kelleténél korábban halnak meg. Kézenfekvő tehát, hogy autójukat is guruló erőddé alakíttatják, vagy ilyen jellegű szériaautót vesznek. Például BMW Concept X5 Security Plust.

-
 

Páncélkocsi inkognitóban

A terepjáró utasait magas szilárdságú acélöntvényekből kialakított, páncélozott utascella védi. Lőhetik akár AK-47-essel, a lövedékeket speciális, zárt kötések akadályozzák meg, hogy behatoljanak az utastérbe. Az erősített, edzett biztonsági üvegek pedig mindennemű tompa támadási eszköznek ellenállnak. A járgány gyakorlatilag ugyanolyan menettulajdonságokkal rendelkezik, mint páncél nélküli változata, de ehhez 450 lóerős V8-as benzinmotor kell. Kívülről meg sem lehet különböztetni a mezei X5-östől, és eleget tesz a VR6 védelmi szint követelményeinek is, így akár robbanószerkezeteknek is ellenáll. Nem beszélve fegyveres támadásról vagy emberrablási kísérletről.

Ezek rendkívül fontos vásárlói szempontok – jellemzően Dél-Amerika, Afrika és Oroszország egyes térségeiben.

Jégen és homokban

Ezeknek a járműveknek extrém körülmények között, sivatagi hőségben és közel sarkvidéki fagyban is kifogástalanul kell működniük. Az intelligens segélyhívó rendszer az alapfelszereltséghez tartozik. Ezenfelül a modell felszerelhető például hűtőrács mögé rejtett led-es stroboszkóppal, tetőre szerelt, szirénával társított jelzőfénnyel vagy kiegészítő akkumulátorral.

A biztonsági koncepció része a speciális vezetéstechnikai tréning is, amelyen az autó sofőrje a Security modellek helyes kezelését és magabiztos irányítását sajátíthatja el.

Cikk nyomtatása

Példamutató ökodizájn

2014. 12. 27.
A közelmúltban a spanyolországi Zamorában átadott, privát üzemeltetésű idősek otthonaként működő intézménynek – kiemelkedő építészeti értékének köszönhetően – hamar híre kelt. A mezőgazdasági övezetbe tökéletesen illeszkedő épület a fiatal, és máris szakmailag méltán elismert tehetségű madridi épít...

Szezám, tárulj!

2014. 12. 12.
Pár éve a kényelem csimborasszójának számított, ha az ember távirányítóval, egy pittyentéssel tudta nyitni a kerti és a garázskaput. A modern ember azonban már ezt is az okostelefonjáról intézi.

A mobilfizetés forradalma?

2014. 12. 05.
A nemrég debütált új iPhone készülékek legnagyobb vívmánya valójában nem a készülék, hanem az új szolgáltatás, az Apple Pay bevezetése. Nfc alapú fizetéssel már sokan próbálkoztak, a legtöbb okostelefonban van is ilyen chip, de a funkciót még csak kevés helyen lehet kihasználni.

Zökkenőmentes partnerváltás

2014. 12. 10.
Alapos előkészület után alig több mint három hónap alatt cserélte le korábbi informatikai üzemeltető partnerét Magyarország egyik legnagyobb energiaszolgáltatója.

Ultrahanggal működik az okos chip

2014. 12. 05.
Egy vezeték és elem nélküli készülék lehet az orvosi informatika következő nagy dobása. A prototípus már elkészült, működik is.