A termékfejlesztésben és a jobb ügyfélközpontúságban látják a legnagyobb növekedési lehetőséget a világ biztosítótársaságai. A szektor számára továbbra is fejtörést okoznak a mostani makrogazdasági trendek, valamint a szabályozói környezet. Egyre jobban beúszik a képbe az it-biztonság is.

A biztosítótársaságoknak az új gazdasági környezetben alacsonyabb nyereségre és szigorúbb szabályozói környezetre kell készülniük. Optimalizálniuk kell a tőke- és eszközstratégiájukat, figyelniük kell az árversenyre.

No és a korábbinál is jobban meg kell felelniük a fogyasztói elvárásoknak.

 

-
 

 

Tapasztalat a bankszektorból

Seregdy Tamás, az EY üzleti tanácsadási szolgáltatások üzletágának igazgatója szerint a változó piaci és szabályozói környezetben csak úgy lehetnek sikeresek, ha alkalmazzák a legújabb technikai megoldásokat, és rugalmassá teszik az üzletmenet minden egyes pontját.

A biztosítóknak célszerű lenne felhasználni a banki projektekben felhalmozott tapasztalatokat is. A magyar bankszektorban ugyanis évek óta kiemelt téma és a fejlesztési projektek tárgya az ügyféladatokból kinyerhető üzleti intelligencia, az ügyfélélmény és az ügyfélajánlatok célzottságának javítása. A lemorzsolódás előre jelzésével az ügyfélmegtartás is kifejezett cél.

 

Makrogazdaság és it-biztonság

A lehetőségek listáján az első helyen a terjesztés és a termékek fejlesztése áll. Ezt követi a minden korábbinál korrektebb ügyintézés, az ügyfél-elégedettség és ügyfélbizalom megerősítése. A harmadik helyen jelenleg az értékesítés átalakítása szerepel. Ez utóbbi súlyát mutatja, hogy a biztosítók szerint 2015-re ez lesz a legfontosabb növekedési lehetőség cégük számára.

Azonban az is látszik, hogy a biztosítóknak a jelenlegi makrogazdasági trendek jelentik a legnagyobb gondot. A lista második helyén a szabályozói környezet, a harmadikon az eurózóna pénzügyi-gazdasági válsága áll.

A cégek számára egyre nagyobb problémát jelentenek az adatbiztonsághoz és a kiberbűnözéshez kapcsolódó kérdések. Egy felmérés szerint 2015-re az it-biztonság jelentheti a harmadik legnagyobb kockázatot cégük számára.

Cikk nyomtatása

Példamutató ökodizájn

2014. 12. 27.
A közelmúltban a spanyolországi Zamorában átadott, privát üzemeltetésű idősek otthonaként működő intézménynek – kiemelkedő építészeti értékének köszönhetően – hamar híre kelt. A mezőgazdasági övezetbe tökéletesen illeszkedő épület a fiatal, és máris szakmailag méltán elismert tehetségű madridi épít...

Szezám, tárulj!

2014. 12. 12.
Pár éve a kényelem csimborasszójának számított, ha az ember távirányítóval, egy pittyentéssel tudta nyitni a kerti és a garázskaput. A modern ember azonban már ezt is az okostelefonjáról intézi.

A mobilfizetés forradalma?

2014. 12. 05.
A nemrég debütált új iPhone készülékek legnagyobb vívmánya valójában nem a készülék, hanem az új szolgáltatás, az Apple Pay bevezetése. Nfc alapú fizetéssel már sokan próbálkoztak, a legtöbb okostelefonban van is ilyen chip, de a funkciót még csak kevés helyen lehet kihasználni.

Zökkenőmentes partnerváltás

2014. 12. 10.
Alapos előkészület után alig több mint három hónap alatt cserélte le korábbi informatikai üzemeltető partnerét Magyarország egyik legnagyobb energiaszolgáltatója.

Ultrahanggal működik az okos chip

2014. 12. 05.
Egy vezeték és elem nélküli készülék lehet az orvosi informatika következő nagy dobása. A prototípus már elkészült, működik is.