A mai háziúr már minden adminisztrációt megold egy app-pal. A teljes ügyintézése elfér a kezében.

Egy vagy több lakóépület felépíttetése (vagy megvásárlása) és lakásainak a bérbeadása komoly ingatlanbefektetés. Többnyire hitelből veszik és 20–30 év futamidő alatt törlesztik vissza a kezdeti indulótőkét. A beruházás hosszabb távon térül meg, de folyamatos és biztos havi jövedelmet garantál.

Nem ritkán egyetlen ember, a háztulajdonos látja el az összes adminisztratív feladatot. Öt-tíz vagy még több bérlővel kell tartania a kapcsolatot. Jó, ha mindent dokumentál, és bármikor elő tudja venni a házzal és bérlőivel kapcsolatos adatokat. Ma már erre mobileszközt használ.

 

-
 

 

Minden házzal, közművekkel, bérlőkkel kapcsolatos adat rögzíthető az app adatbázisába. A bankkölcsön, a bérlők befizetései, a ház fenntartási költségei mind nyomon követhetők, nyereségességi kimutatást egy gombnyomásra kaphatunk, szemléletes grafikonokkal illusztrálva. Ennek megfelelően optimalizálhatjuk a lakbért.

A rendszer kezeli a pénzforgalmat, ügyel a cashflowra, a tervezett karbantartások és felmerülő javítások idő- és költségráfordítását jegyzi. Az egyes lakások közüzemi díjai is nyomon követhetők. A program körlevelet küld a bérlők email-címére a díjváltozásokról, házirendről, közérdekű hírekről. Késve fizetés esetén udvariasan figyelmeztet a befizetési határnapra. Üresedés esetén hirdetést automatikusan ad fel a megüresedett lakás adataival. Az adóbevallást is elkészíti helyettünk.

Nem kapott senki kedvet hozzá? Az ismertetett androidos „LandLord” program potom ötdolláros indulótőkével beszerezhető. Már csak egy saját ház kell hozzá kiadó lakásokkal. De nem kizárt, hogy társasházkezelésre is alkalmas, a közösköltség-tartozásokat biztosan nyilván lehet vele tartani.

Cikk nyomtatása

Példamutató ökodizájn

2014. 12. 27.
A közelmúltban a spanyolországi Zamorában átadott, privát üzemeltetésű idősek otthonaként működő intézménynek – kiemelkedő építészeti értékének köszönhetően – hamar híre kelt. A mezőgazdasági övezetbe tökéletesen illeszkedő épület a fiatal, és máris szakmailag méltán elismert tehetségű madridi épít...

Szezám, tárulj!

2014. 12. 12.
Pár éve a kényelem csimborasszójának számított, ha az ember távirányítóval, egy pittyentéssel tudta nyitni a kerti és a garázskaput. A modern ember azonban már ezt is az okostelefonjáról intézi.

A mobilfizetés forradalma?

2014. 12. 05.
A nemrég debütált új iPhone készülékek legnagyobb vívmánya valójában nem a készülék, hanem az új szolgáltatás, az Apple Pay bevezetése. Nfc alapú fizetéssel már sokan próbálkoztak, a legtöbb okostelefonban van is ilyen chip, de a funkciót még csak kevés helyen lehet kihasználni.

Zökkenőmentes partnerváltás

2014. 12. 10.
Alapos előkészület után alig több mint három hónap alatt cserélte le korábbi informatikai üzemeltető partnerét Magyarország egyik legnagyobb energiaszolgáltatója.

Ultrahanggal működik az okos chip

2014. 12. 05.
Egy vezeték és elem nélküli készülék lehet az orvosi informatika következő nagy dobása. A prototípus már elkészült, működik is.