Minden túlhajtott menedzser álma, hogy a lehető legkevesebb időráfordítással a lehető legjobb állapotban tartsa a testét. Erre való az elektromos izomstimulációs (ems) és a könnyű testmozgás kombinációja.

-
 

 

Egy elfoglalt menedzsernek minden perc számít. Mekkora könnyebbséget jelent, ha vannak olyan alak- és izomformáló megoldások, amelyekkel nem kell órákat töltenünk konditermekben, elég 20 perc! Az edzőteremben eltöltött órák során külön-külön gyakorlatokat végzünk minden izomcsoport átmozgatására. Ez testtájanként 15–20 perc elfoglaltságot jelent, és egy-egy gyakorlatból minimum 3-4 sorozatot kell elvégezni 30–40 izom-összehúzódáshoz.

Az ems-szel és testmozgással időt spórolva, de hatékonyan alakíthatjuk izmainkat, és nem a kozmetikákban alkalmazott fekvő kezelésről van szó.

Speciális, elektródákat tartalmazó ruhában végzünk egyszerű gimnasztikai és erősítő gyakorlatokat. Így az izomfejlesztés és zsírégetés tízszer hatékonyabb, mintha külön alkalmaznánk a két módszert.

Az elektromos tréning pozitív hatásai

Célzott izomépítés: a testre pontosan felfekvő elektródáknak köszönhetően minden impulzus pontosan célba talál, így nincs rosszul végrehajtott gyakorlat.

Ízületek terhelésének csökkentése: az elektromos impulzus célzottan az izomra hat, kisebb az ízületi terhelés, mint a súlyzós edzéseknél.

Intenzív fogyás: a hatékony mozgatás igazi zsírégető kemencévé változtatja a szervezetet.

Csökkenő hátfájás: az edzőmellénybe szerelt elektródák segítségével megerősödnek a gerinc menti izmok.

 

Trendi lett

Az e-fit vagy speed fitnesz eljárás hatékonyságának lényege, hogy az összes izomcsoportot egyszerre edzi. Emiatt tud hatodára rövidülni az átlagos edzésidő. Az elektromos impulzusoknak köszönhetően másodpercenként 30–40 mikro-összehúzódás történik az összes érintett izomban. Az emellett végzett alapgyakorlatok is stimulálják a felfokozott állapotban levő izmokat, ami körülbelül 36 000 izom-összehúzódás a teljes testen. A szakemberek állítása szerint célzottabbá válik az izomépítés.


Cikk nyomtatása

Példamutató ökodizájn

2014. 12. 27.
A közelmúltban a spanyolországi Zamorában átadott, privát üzemeltetésű idősek otthonaként működő intézménynek – kiemelkedő építészeti értékének köszönhetően – hamar híre kelt. A mezőgazdasági övezetbe tökéletesen illeszkedő épület a fiatal, és máris szakmailag méltán elismert tehetségű madridi épít...

Szezám, tárulj!

2014. 12. 12.
Pár éve a kényelem csimborasszójának számított, ha az ember távirányítóval, egy pittyentéssel tudta nyitni a kerti és a garázskaput. A modern ember azonban már ezt is az okostelefonjáról intézi.

A mobilfizetés forradalma?

2014. 12. 05.
A nemrég debütált új iPhone készülékek legnagyobb vívmánya valójában nem a készülék, hanem az új szolgáltatás, az Apple Pay bevezetése. Nfc alapú fizetéssel már sokan próbálkoztak, a legtöbb okostelefonban van is ilyen chip, de a funkciót még csak kevés helyen lehet kihasználni.

Zökkenőmentes partnerváltás

2014. 12. 10.
Alapos előkészület után alig több mint három hónap alatt cserélte le korábbi informatikai üzemeltető partnerét Magyarország egyik legnagyobb energiaszolgáltatója.

Ultrahanggal működik az okos chip

2014. 12. 05.
Egy vezeték és elem nélküli készülék lehet az orvosi informatika következő nagy dobása. A prototípus már elkészült, működik is.