Hazai fejlesztők forradalmi megoldásként klinikai laboratóriumi pontosságú vércukormérő eszközt mutattak be. Segítségével hatékonyabban lehet kezelni a tüneteket.

Sok cukorbeteg képes arra, hogy diétával, illetve a diéta mellett tablettával egyensúlyban tartsa állapotát. Akiknek viszont inzulinra van szükségük, fontos a napi többszöri, pontos vércukormérés. A vércukorszint ingadozásából ugyanis pontosan meg lehet tudni, mikor kell beavatkozni.

A vércukormérőkkel szemben támasztott minőségi követelmények szigorodása oda vezetett, hogy ma már alapelvárás a szakszerű és a laikusok számára is könnyen érthető információk közlése, illetve hogy a laboratóriumi eredménytől való eltérés minél kisebb legyen.

 

-
 

 

Mivel a topmenedzserek minden perce be van táblázva, rohanó életformájukba nehezen férne bele egy körülményesebb vizsgálatsorozat. Ez is indokolja, hogy a saját használatú, otthoni diagnosztikai eszközök prémium kategóriája az egyszerű kezelhetőség mellett minél pontosabb legyen.

A magyar fejlesztők egy klinikai laboratóriumi pontosságú, otthoni használatra szánt vércukormérőt fejlesztettek ki. A klinikai pontosságra azért van szükség, mert minél pontosabban mérhető a vércukor szintje, annál hatékonyabban lehet kezelni a tüneteket.

A rendszeres kontroll támogatására fejlesztették ki a hatvanadik generációs vércukormérő eszközt. A készülék univerzális kóddal bír, csak az aktivációs kóddugóra van szükség. A készülék a reagens csík behelyezésére bekapcsol, a méréshez már 0,6 mikroliter vérmennyiség is elegendő. Csíkkidobó funkciója révén a reagenscsík érintés nélkül eltávolítható. Kijelzi a dátumot és az időt, és 500 mérési eredményt tud tárolni a memóriájában.

Cikk nyomtatása

Példamutató ökodizájn

2014. 12. 27.
A közelmúltban a spanyolországi Zamorában átadott, privát üzemeltetésű idősek otthonaként működő intézménynek – kiemelkedő építészeti értékének köszönhetően – hamar híre kelt. A mezőgazdasági övezetbe tökéletesen illeszkedő épület a fiatal, és máris szakmailag méltán elismert tehetségű madridi épít...

Szezám, tárulj!

2014. 12. 12.
Pár éve a kényelem csimborasszójának számított, ha az ember távirányítóval, egy pittyentéssel tudta nyitni a kerti és a garázskaput. A modern ember azonban már ezt is az okostelefonjáról intézi.

A mobilfizetés forradalma?

2014. 12. 05.
A nemrég debütált új iPhone készülékek legnagyobb vívmánya valójában nem a készülék, hanem az új szolgáltatás, az Apple Pay bevezetése. Nfc alapú fizetéssel már sokan próbálkoztak, a legtöbb okostelefonban van is ilyen chip, de a funkciót még csak kevés helyen lehet kihasználni.

Zökkenőmentes partnerváltás

2014. 12. 10.
Alapos előkészület után alig több mint három hónap alatt cserélte le korábbi informatikai üzemeltető partnerét Magyarország egyik legnagyobb energiaszolgáltatója.

Ultrahanggal működik az okos chip

2014. 12. 05.
Egy vezeték és elem nélküli készülék lehet az orvosi informatika következő nagy dobása. A prototípus már elkészült, működik is.