Izgalmas kaland, ha szabadságunkat egy egzotikus lombhotelben töltjük. Lenyűgöző a kilátás, kristálytiszta a levegő. Luxuskörülmények a természet lágy ölén.

Ki tudna ellenállni egy csodálatosan megépített lombház csábításának? Egyre többen építenek ilyet gyereküknek a saját házuk mellett. Akinek pedig nem adatott meg ez a költséges játékszer gyerekkorában, beköltözhet pár napra egy lombhotelbe. Garantáltan előhozza majd gyermeki énjét. Ráadásul nem igazán akad olyan egyedi és természetközeli módja a lakhatásnak, mint egy fára épített kunyhóban.

Ha egy pár napra is, de valósággal eggyé válhatunk az anyatermészettel, merítve annak kifogyhatatlan őserejéből. És a legtöbb helyen még a jól megszokott kényelmünkről sem kell lemondanunk. Az utazókat hasznos tanácsokkal és még hasznosabb olvasói visszajelzésekkel ellátó TripAdvisor nyomán bemutatunk néhány lombhotelt a legjobbak közül, a legtávolabbival kezdve.

 

-
 

 

Gőzölgő dézsa vár

A Hawaii szigeten (a megegyező nevű szigetcsoport legnagyobb tagja, angol nevén a Big Island) épült Exotic Treehouse egy romantikus búvóhely az esőerdő tetején. A teraszon cédrusból készült, forró vizes fürdődézsa és szabadtéri zuhany kínálja magát. Pár percre található a vulkánokról híres nemzeti park. Kisváros éttermekkel szintén a közelben. Nászutasok, évfordulósok körében kedvelt hely. Sőt, ha otthon nem jutott rá idő, itt is megköthető a frigy. A kommentelők nem győzik dicsérni, kiemelve a gyönyörű dizájnt, a szuper kényelmes ágyat, a szobát gyorsan bemelegítő tűzhelyet, a dézsában fürdőzés örömeit. Valaki egyenesen a legkülönlegesebb helynek nevezte, ahol valaha is járt. Volt, aki a negatívumok között említette az éjszaka a bádogtetőn kopogó esőt. Na de kérem, egy esőerdőben mire tetszett számítani!?

A Karib térségben Puerto Rico szigetén várja a kalandra vágyókat a Tropical Treehouse, ahonnan páratlan a kilátás a Karib-tengerre. A Rincón városától tízperces autóútra fekvő intézmény a parkolóból ugyancsak tízperces sétával közelíthető meg. Az ott megfordult szerencsések úgy emlegetik, mint egy rendkívüli helyet, ahol teljes mértékben ki lehet kapcsolódni a mindennapos taposómalomból. Nincs semmi, ami elvonná a figyelmünket egy jó beszélgetéstől.

Az egyik kunyhó például háromszintes, a szinteket lépcső és létra köti össze. Az alsó szinten egy nyitott fürdőszoba örömeit élvezhetjük. (A többi ház elég messze van ahhoz, hogy ne lássanak minket…) A középső szinten található egy szintén nyitott konyha, ahol a magunkkal hozott alapanyagokból készíthetünk ételeket. A nappali-háló kapott helyet a legfelső szinten: a mangófák sűrűjében, a tökéletes csendben édes a pihenés.

 

Kétezer kilométeren belül

Ha átjövünk Európába: az angliai Canterbury környékén található Treehouse Hideaway hat méter magasan épített házikóinak vendégei a fűzek, fenyők és gyümölcsfák között üldögélnek. Relaxálhatnak a forró kádban, melegedhetnek a tűz mellett, koktélokat szürcsölgethetnek a verandán. A padlófűtéssel felszerelt kunyhók hálószobából, hallból, konyhából és fürdőszobából állnak. „Abszolút fantasztikus”, „bárcsak tovább maradtunk volna”, „biztosan vissza fogunk jönni” – áradoznak a kommentelők.

Maradva a briteknél a Wight-szigeti Whippinghamban lévő Into the Woods Tree House nem csupán a kalandvágyóknak, hanem a romantikus kikapcsolódásra vágyó pároknak és a baráti társaságoknak is ideális választás.

Az új építésű házikók két külön lakrészből állnak, amelyeket egy terasz kapcsol egymáshoz. A faburkolatú nappali lakrészben kapott helyet a konyha, étkezőasztallal, padokkal és egy kanapéval. A fűtésről puccos, fatüzelésű kályha gondoskodik. Közvetlen ajtó nyílik a napfényes teraszra, ahol a friss levegőn fogyaszthatjuk el az ebédünket. Az itt tapasztaltak minden reményünket és várakozásunkat felülmúlták, írja egy vendég. Egy másikat az nyűgözött le, hogy milyen szépen, kézzel kidolgozott minden a házakban.

Cikk nyomtatása

Példamutató ökodizájn

2014. 12. 27.
A közelmúltban a spanyolországi Zamorában átadott, privát üzemeltetésű idősek otthonaként működő intézménynek – kiemelkedő építészeti értékének köszönhetően – hamar híre kelt. A mezőgazdasági övezetbe tökéletesen illeszkedő épület a fiatal, és máris szakmailag méltán elismert tehetségű madridi épít...

Szezám, tárulj!

2014. 12. 12.
Pár éve a kényelem csimborasszójának számított, ha az ember távirányítóval, egy pittyentéssel tudta nyitni a kerti és a garázskaput. A modern ember azonban már ezt is az okostelefonjáról intézi.

A mobilfizetés forradalma?

2014. 12. 05.
A nemrég debütált új iPhone készülékek legnagyobb vívmánya valójában nem a készülék, hanem az új szolgáltatás, az Apple Pay bevezetése. Nfc alapú fizetéssel már sokan próbálkoztak, a legtöbb okostelefonban van is ilyen chip, de a funkciót még csak kevés helyen lehet kihasználni.

Zökkenőmentes partnerváltás

2014. 12. 10.
Alapos előkészület után alig több mint három hónap alatt cserélte le korábbi informatikai üzemeltető partnerét Magyarország egyik legnagyobb energiaszolgáltatója.

Ultrahanggal működik az okos chip

2014. 12. 05.
Egy vezeték és elem nélküli készülék lehet az orvosi informatika következő nagy dobása. A prototípus már elkészült, működik is.