Lényegesen egyszerűbbé teszi az utalási folyamatot ez az új, internetes fejlesztés. Email-címe mindenkinek van, most már a bankok léphetnek.

Az eredetileg az eBay-aukciók biztonságosabbá tételére szolgáló PayPal internetes szolgáltatás immár széles körben használatos megoldás. Úgy tudunk vele rizikó nélkül fizetni bárhol az interneten, hogy nem kell idegeneknek megadnunk a bankkártyaszámunkat. A PayPal legújabb, figyelemreméltó szolgáltatásával – amelyet a magyar IND Grouppal közösen fejlesztettek ki! – akár email-címre is utalhatunk pénzt.

 

-
 

 

Az ötletet az adta, hogy igazán keveseknek – mondhatni szinte senkinek sem – sikerül megjegyeznie családtagja, barátja és üzleti partnere 18, esetleg 24 számjegyű bankszámlaszámát. Az email-címük viszont, amely ugye ott szerepel minden névjegykártyán, mindig kéznél van. Így magától értetődő volt, hogy megvalósítsák a levelezőrendszeren keresztüli átutalás lehetőségét. Ez ugyanis minden korábbinál kényelmesebbé és egyszerűbb teszi a pénzküldést, amihez tényleg csak az email-címet kell ismerni. A küldéshez még PayPal-előfizetésre sincs szükség, csak internetbanki hozzáférésre.

Az alkalmazás a bankok számára is komoly előnyöket ígér. Nem kell új fejlesztésbe bonyolódniuk, hanem meglévő szolgáltatásuk bővül egy új funkcióval. Így egyre több helyen várható az elterjedése. Az első fecske a lengyelországi AliorSync bank volt.

Pénzutaláskor az ügyfél bejelentkezik az internetbankjába, és kijelöli a megterhelni kívánt számlát. Természetesen az online felületnek támogatnia kell az emailre való utalási funkciót (ezt még csak a fenti lengyel bank valósította meg…). A cél a címzett email-címe lesz. Ezt követően egy pénzügyi tranzakció megy végbe a PayPal rendszerében. Ha a címzettnek van PayPal-előfizetése, akkor a pénz megérkezik a fiókjába. Innen tovább utalhatja bankszámlájára. Ha nem PayPal-ügyfél, akkor létre kell hoznia egy fiókot. Ezt pár lépésben gyorsan megteheti.

Cikk nyomtatása

Példamutató ökodizájn

2014. 12. 27.
A közelmúltban a spanyolországi Zamorában átadott, privát üzemeltetésű idősek otthonaként működő intézménynek – kiemelkedő építészeti értékének köszönhetően – hamar híre kelt. A mezőgazdasági övezetbe tökéletesen illeszkedő épület a fiatal, és máris szakmailag méltán elismert tehetségű madridi épít...

Szezám, tárulj!

2014. 12. 12.
Pár éve a kényelem csimborasszójának számított, ha az ember távirányítóval, egy pittyentéssel tudta nyitni a kerti és a garázskaput. A modern ember azonban már ezt is az okostelefonjáról intézi.

A mobilfizetés forradalma?

2014. 12. 05.
A nemrég debütált új iPhone készülékek legnagyobb vívmánya valójában nem a készülék, hanem az új szolgáltatás, az Apple Pay bevezetése. Nfc alapú fizetéssel már sokan próbálkoztak, a legtöbb okostelefonban van is ilyen chip, de a funkciót még csak kevés helyen lehet kihasználni.

Zökkenőmentes partnerváltás

2014. 12. 10.
Alapos előkészület után alig több mint három hónap alatt cserélte le korábbi informatikai üzemeltető partnerét Magyarország egyik legnagyobb energiaszolgáltatója.

Ultrahanggal működik az okos chip

2014. 12. 05.
Egy vezeték és elem nélküli készülék lehet az orvosi informatika következő nagy dobása. A prototípus már elkészült, működik is.