Eső+beton=ivóvíz

2014. 07. 12.
Világszenzáció lehetne, ám egyelőre jogi és szabadalmi viták kereszttüzében áll egy magyar találmány, az esővizet iható vízzé szűrő beton.

Konnektoros járműpark

2014. 07. 20.
Egy évtized múlva már több mint ötvenezer elektromos jármű működhet Magyarországon, éves futásteljesítményük pedig eléri a hagyományos hajtásúakét.

Az elektronikus tetoválás a jövő ígérete

2014. 10. 05.
Nagyot alkotott a Motorola: feltalálta a karunkra ragasztható, miniatűr, okos pin-kódot. A vékony, hajlékony nfc-áramkört egy startup, a VivaLnk készíti nekik, 10 dollárba kerül egy készlet. Sajnos, egyelőre még csak a Motorola X mobilokkal működik együtt.

Az elektromos autó legnagyobb ellensége: az akkumulátor

2014. 10. 10.
Lassan, de biztosan terjednek az elektromos autók. Vannak olyan utcák (Kaliforniában…) ahol minden második Tesla, Nissan Leaf, Toyota Prius vagy hasonló. Az elektromos és a hagyományos autók jól megférnek egymás mellett, sok bevásárlóközpont, cégszékhely vagy otthon mellett látni töltőállomást.

Egészségüzlet Apple- és Google-módra

2014. 10. 02.
Eddig még kimaradt az okostelefonos és online businessből az egészségügy. Pedig már régóta totálisan átlátják életünket a multicégek. Jót akarnak, de egészségügyi adataink felhasználása érzékeny erkölcsi és jogi problémákat vet fel.