Nem maguktól válnak vonzóvá a topvezetők. Komoly szakmai munka előzi meg a kinézetüket illető dicséreteket. A személyi stylistek a testi adottságok és a személyiségbeli jellemzők alapján hozzák ki az alanyból a maximumot.

Növekszik az érdeklődés a managerstylistek szolgáltatásai iránt. A férfi vezetők is egyre bátrabban mernek segítséget kérni az öltözködéshez. Jól tudják ugyanis, hogy az üzleti világban az marad életben, aki a stílusával, megjelenésével bizonyos értelemben vonzóvá teszi magát.

 

-
 

 

Trendi menedzserek

A mai divatnak megfelelően a legmagasabb beosztású vezetők is viselhetik a „business casual” dresszeket. Egy kerek orrú bőrcipő vagy tornacsuka nem túlzás, ahogyan a slim fit (testhez simuló) farmernadrág, ing és egy „jópofa” póló sem. Egy jó zakóra mindenképpen szükség van, ezt pedig fel lehet dobni egy díszzsebkendővel, amely manapság fontos kelléke a trendi vezető dresszének – apró, észrevétlen, mégis emlékezetes alkotóelem.

Pozitív rezgések

Első alkalommal két órát szükséges rászánnia a topmenedzsernek a megfelelő színek kiválasztására. A stylist a tükör elé ülteti és eléhelyezi az egyes színkendőket. Ezek alapján megállapítható, hogy az adott bőr-, szem- és hajszínhez milyen színtónusú anyag illik. Ekkor jön a nagy felismerés a férfiak részéről, hogy hatnál többféle szín létezik a világon. Van, akinek a melegebb (arany, sárga, méz), másnak a hidegebb, kontrasztos színek állnak jobban. Előfordulhat, hogy egy-egy tónustól karikássá válik a szem, vagy esetleg sárgává, kékké, zölddé válik az arc. Az optimális szín ragyogóvá teszi a szemet, és az arcot, hajat is szebbé teheti. „Az ember és a színek is rezgésekből állnak. A megfelelő szín kiválasztása pozitív vibrációkat eredményez, stílusos atmoszférát teremt” – avatott be a kulisszatitkokba Kovács Orsolya személyi stylist, a Yurkov Lounge szalon alapítója. Mint kifejtette: 40 százalékban a testi adottságok és 60 százalékban a személyiségen múlik, hogy egy adott szín erősít vagy gyengít.

 

Mértani testek

A testalkat vizsgálata a „nagy átalakítás” következő lépcsőfoka. Férfiak esetében a rombusz, nőknél a homokóra testalkat az ideális. A stylist leméri, hogy az ügyfél lába esetleg hosszabb-e az arányosnál. Ezek az adottságok határozzák meg a leendő ruhák szabását. A legtöbb esetben egyéni ruhatervezés szükséges.

Accessoires

A hajszobrászati megoldások éppen olyan fontosak lehetnek, mint egy jó karóra vagy mandzsettagomb. Fontos, hogy a kiegészítők esetében se keveredjenek a színtónusok. Ha valaki az aranyszínű ékszereket kedveli, lehetőleg ne hordjon hozzá ezüstszínű csattal ellátott övet.

Nemcsak a valóságshow-kban, a való életben is házhoz megy a stylist, és fenekestül felforgatja az ügyfél gardróbszekrényét. Ilyenkor általában a ruhák 30–50 százaléka a kukában landol. (Valójában a rászorulóknak fenntartott konténerekben. – a szerk.) Ezután jöhet a „nagy bevásárlás”: a stylist és a topvezető együtt járják körbe a szolgáltatást nyújtó szakember által előzetesen feltérképezett üzleteket. Időt és pénzt is spórolnak egyszerre, mert gyorsan vásárolnak, és nem feltétlenül a legdrágább üzletekben. „Sokan szeretik megmutatni, hogy márkás ruhákban járnak, de ez a válság miatt visszahúzódó trend.

A lényeg, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbb szabást, akkor is, ha ez a H&M-nél vagy a Pull&Bear-nél történik meg” – tért ki az árubeszerzésre Kovács Orsolya. Hozzátette: a pár ezer forintos ruhák valóban nem készülnek prémium anyagokból, de jó szabásukkal, kreatív megoldásaikkal, színeikkel ellensúlyozhatják ezt a hátrányt.

 

Önállók és ragaszkodók

A folyamat során olyan „kiképzést” kap az ügyfél, hogy később saját maga is kiválaszthatja a hozzá illő ruhadarabokat. De sok menedzser tovább is igényli a támogatást, nagyobb üzleti eseményekbe nem szívesen vág bele személyi stylistja nélkül. Sőt, nemcsak a céges rendezvényekre keresnek ruhát az ügyfelek, hanem a mindennapokra is. Ilyenkor a „nagy ruhavásárlás” a hétköznapi viseletekre is kiterjed.

Cikk nyomtatása

Példamutató ökodizájn

2014. 12. 27.
A közelmúltban a spanyolországi Zamorában átadott, privát üzemeltetésű idősek otthonaként működő intézménynek – kiemelkedő építészeti értékének köszönhetően – hamar híre kelt. A mezőgazdasági övezetbe tökéletesen illeszkedő épület a fiatal, és máris szakmailag méltán elismert tehetségű madridi épít...

Szezám, tárulj!

2014. 12. 12.
Pár éve a kényelem csimborasszójának számított, ha az ember távirányítóval, egy pittyentéssel tudta nyitni a kerti és a garázskaput. A modern ember azonban már ezt is az okostelefonjáról intézi.

A mobilfizetés forradalma?

2014. 12. 05.
A nemrég debütált új iPhone készülékek legnagyobb vívmánya valójában nem a készülék, hanem az új szolgáltatás, az Apple Pay bevezetése. Nfc alapú fizetéssel már sokan próbálkoztak, a legtöbb okostelefonban van is ilyen chip, de a funkciót még csak kevés helyen lehet kihasználni.

Zökkenőmentes partnerváltás

2014. 12. 10.
Alapos előkészület után alig több mint három hónap alatt cserélte le korábbi informatikai üzemeltető partnerét Magyarország egyik legnagyobb energiaszolgáltatója.

Ultrahanggal működik az okos chip

2014. 12. 05.
Egy vezeték és elem nélküli készülék lehet az orvosi informatika következő nagy dobása. A prototípus már elkészült, működik is.