Informatikai és matematikai oktatás fejlesztésére írt ki pályázatot a LogMeIn. De tinédzsereket is oktatnak programozásra.

Aki ma programozást szeretne tanulni, annak tényleg csak akarni kell, az interneten, közösségi oldalakon se szeri, se száma azoknak a kezdeményezéseknek, amelyek a programozás alapjait ismertetik meg a tanulni vágyókkal. Egy kis angol nyelvismeret azért szükséges, meg némi szabadidő, internethasználattal kibővítve.

 

-
 

 

Ezt az oktatást szeretné támogatni a magyar gyökerű, de világszerte sikereket elérő LogMeIn. A vállalat májusban hirdette meg pályázatát az oktatást végző tanároknak. A cégnél komplett tehetséggondozási, oktatási vagy továbbképzési programmal lehetett pályázni. A kiírás szerint az elnyerhető támogatás összege legalább 100 ezer és legfeljebb 1 millió forint.

Koleszár Szilvia, a LogMeIn tehetségmenedzserének elmondása szerint a pályázattal a hazai szellemi tőke építését, a rejtőző tehetségek felkarolását, a társadalmi mobilitás fejlesztését tűzték ki célul. A felhívásra határidőre 21 érvényes pályázatot nyújtottak be, melyek értékelése cikkünk írásakor még folyamatban volt. A tervek szerint összesen 5 millió forinttal honorálják a nyertes pályázatokat. Szándékaik szerint a pályázatot jövőre is meghirdetik, az idei első kiírás tanulságaival kibővítve.

A cégnél ingyenes kurzusokkal is támogatják az utánpótlás oktatását: ezek a CoderDojo foglalkozásokat. (Dozsó: távol-keleti küzdősport-tanoda. Magyarul: tornaterem és tornatanárok. – A szerk.) Ez egy önkéntesen szerveződő, nyílt kezdeményezés, amely non-profit alapon nyújt programozási ismereteket. A tehetséges, 10-15 év közötti fiatalok ingyenesen vehetnek részt a rendszeresen szervezett kötetlen foglalkozásokon. A mentori jellegű képzéseken a fiatalok elsajátíthatják a kódolás alapjait, valamint segítséget kapnak webhelyek, appok, programok, játékok fejlesztéséhez. A dozsókat önkéntes szakemberek szervezik és vezetik.

Cikk nyomtatása

Példamutató ökodizájn

2014. 12. 27.
A közelmúltban a spanyolországi Zamorában átadott, privát üzemeltetésű idősek otthonaként működő intézménynek – kiemelkedő építészeti értékének köszönhetően – hamar híre kelt. A mezőgazdasági övezetbe tökéletesen illeszkedő épület a fiatal, és máris szakmailag méltán elismert tehetségű madridi épít...

Szezám, tárulj!

2014. 12. 12.
Pár éve a kényelem csimborasszójának számított, ha az ember távirányítóval, egy pittyentéssel tudta nyitni a kerti és a garázskaput. A modern ember azonban már ezt is az okostelefonjáról intézi.

A mobilfizetés forradalma?

2014. 12. 05.
A nemrég debütált új iPhone készülékek legnagyobb vívmánya valójában nem a készülék, hanem az új szolgáltatás, az Apple Pay bevezetése. Nfc alapú fizetéssel már sokan próbálkoztak, a legtöbb okostelefonban van is ilyen chip, de a funkciót még csak kevés helyen lehet kihasználni.

Zökkenőmentes partnerváltás

2014. 12. 10.
Alapos előkészület után alig több mint három hónap alatt cserélte le korábbi informatikai üzemeltető partnerét Magyarország egyik legnagyobb energiaszolgáltatója.

Ultrahanggal működik az okos chip

2014. 12. 05.
Egy vezeték és elem nélküli készülék lehet az orvosi informatika következő nagy dobása. A prototípus már elkészült, működik is.