Fizetésnap? Ilyen fogalom nem létezik az ActiveHours alkalmazás fejlesztői szemében. Az app használatával már egy munkanap után pénzünkhöz juthatunk.

Lisa Amerikában, a Wallmart alkalmazottja. Havi fizetése 1500 dollár. Ez nem elég a két gyermekre, ezért gyakran kért kölcsön barátoktól. Amikor elfogytak, akkor pedig uzsorakamattal dolgozó cégektől.

 

-
 

 

A hozzá hasonló helyzetben lévőknek segít az ActiveHours nevű app, amely jövőbeni fizetésünk terhére ad kölcsönt – kamat és egyéb költség nélkül. Ahhoz, hogy az alkalmazást valaki használni tudja, regisztrációkor meg kell adnia azt a bankszámlát, melyre a fizetés érkezik. Ugyanakkor azt is megkérik, hogy a regisztráló mutasson be egy hivatalos munkabeosztást, mely alapján meggyőződhetnek arról, hogy az illető valóban dolgozik. Miután az adatokat ellenőrizték és a felhasználó teljes jogúvá vált, az alkalmazás segítségével már egy ledolgozott munkanap után lehet kérni a fizetést. A pénz egy nap alatt érkezik meg a bankszámlára. Mikor pedig a felhasználó megkapja tényleges fizetését a munkaadójától, az alkalmazás levonja a kölcsönadott összeget. Megkötés azért van, a pénzügyi gyorssegély egyelőre nem haladhatja meg a 150 dollárt. Meg is értjük az óvatosságot, hisz ingyenesen használható alkalmazásról van szó, a kölcsönt kamat, kezelési költség nem terheli.

Miért éri meg mindezt működtetni? Nos, a felhasználók adhatnak „borravalót” a szolgáltatás használatáért, persze teljesen önkéntes alapon. Úgy tűnik, a pénzügyileg megszorult helyzetben lévők vannak annyira elégedettek az alkalmazással, hogy a borravalós fizetés fenntartson egy egész céget.

Az alkalmazásban a befektetők is fantáziát látnak. Az ötletgazda, Ram Palaniappan 4,1 millió dollár tőkét gyűjtött össze fejlesztésére. A weboldalon található adatok szerint az appot a Starbucks, Apple, Walmart, Sprint alkalmazottai is használják, összesen 250 munkaadó csatlakozott a megoldáshoz. Sajnos, a lehetőség hazánkban nem működik, az alkalmazás ennek megfelelően le sem tölthető az App‑Store-ból.Cikk nyomtatása

Példamutató ökodizájn

2014. 12. 27.
A közelmúltban a spanyolországi Zamorában átadott, privát üzemeltetésű idősek otthonaként működő intézménynek – kiemelkedő építészeti értékének köszönhetően – hamar híre kelt. A mezőgazdasági övezetbe tökéletesen illeszkedő épület a fiatal, és máris szakmailag méltán elismert tehetségű madridi épít...

Szezám, tárulj!

2014. 12. 12.
Pár éve a kényelem csimborasszójának számított, ha az ember távirányítóval, egy pittyentéssel tudta nyitni a kerti és a garázskaput. A modern ember azonban már ezt is az okostelefonjáról intézi.

A mobilfizetés forradalma?

2014. 12. 05.
A nemrég debütált új iPhone készülékek legnagyobb vívmánya valójában nem a készülék, hanem az új szolgáltatás, az Apple Pay bevezetése. Nfc alapú fizetéssel már sokan próbálkoztak, a legtöbb okostelefonban van is ilyen chip, de a funkciót még csak kevés helyen lehet kihasználni.

Zökkenőmentes partnerváltás

2014. 12. 10.
Alapos előkészület után alig több mint három hónap alatt cserélte le korábbi informatikai üzemeltető partnerét Magyarország egyik legnagyobb energiaszolgáltatója.

Ultrahanggal működik az okos chip

2014. 12. 05.
Egy vezeték és elem nélküli készülék lehet az orvosi informatika következő nagy dobása. A prototípus már elkészült, működik is.